KOOKOSKUITU

Kookoskuitu 10l

Tiivistetty kookoskuitu briketti, josta saadaan 10l valmista kookoskuitua. Lisää vain vesi ja sinulla on ekologinen kasvualusta versoille, täysin ilman turvetta. Sopii loistavasti käytettäväksi myös viherkasveille tai kukille. Toimitus: Alkaen 8,90€ Lue lisää kookoskuidusta täältä.

6,90 €

Kookoskuitu 5x1l

Tiivistetyt kookoskuitu briketit näppärissä 1l pakkauksissa. Myyntipakkauksessa 5kpl. Lisää vain vesi ja sinulla on ekologinen kasvualusta versoille, täysin ilman turvetta. Sopii loistavasti käytettäväksi myös viherkasveille tai kukille. Toimitus: Alkaen 8,90€ Lue lisää kookoskuidusta täältä.

4,90 €

Kasvatusalusta

Versojen kasvatukseen soveltuva kierrätysmuovista valmistettu kasvatuslaatikko. Uudelleenkäytettävä ja pinottava. Pohjassa reijät ylikastelun ehkäisyyn. Laatikon koko 38x23,5x5cm. Kasvatuslaatikko sopii käytöstä poistuessaan edelleen kierrätettäväksi. Toimitus: Alkaen 8,90€

Alkaen 3,90 €

  Kookoskuitua on käytetty jo satoja vuosia kasvualustana ja maanmuokkauksessa erityisesti Aasiassa. Meille länsimaissa asuville kookoskuitu kasvien kasvualustana voi olla hieman tuntemattomampi käsite.


  Vaikka kookoskuitu tulee kaukaa sieltä missä kookos kasvaa, niin se on 

  Kiemin valinta näistä syistä:

  • Kookoskuitu on tiivistetty ja se kymmenkertaistaa määränsä vettä lisättäessä. Kuivaa kookoskuitua on helppo ja kevyt kuljettaa, käsitellä ja varastoida. Märkänä kookoskuitu on kuohkeaa, se ei paina eikä tiivisty, kuten multa.
  • Kookoskuitu on hyvin neutraali kasvualusta, se ei sisällä mitään ravinteita ja sopii hyvin versojen ja taimien kasvatukseen. Koostumukseltaan kookoskuitu on ilmavaa, joten kasvin juuret pääsevät hengittämään.
  • Kookoskuitu sitoo kosteutta hyvin. Kuidun ominaisuuksiin kuuluu osittainen kapillaari-ilmiö, mikä helpottaa tasaisen kosteuden jakautumista ja pidentää kasteluväliä.
  • Kookoskuitu on ihanteellinen kasvualusta versoille, sen pH-tason ollessa juuri sopiva versojen kasvulle.
  • Kookoskuitu on kierrätysperäinen raaka-aine, joka tulee teollisuuden sivutuotteena. Kookoskuitu valmistetaan kookospähkinän kuorista, jotka prosessoidaan eri asteisiksi paloiksi/puruksi ja puristetaan tiukoiksi briketeiksi ja tiiliksi. Puutarha-alan lisäksi erilaisia kookoskuituja käytetään mm. huonekaluteollisuudessa.
  • Kookoskuitu on biologisesti hajoavaa.
  • Kookoskuitu on puhdasta ja ötökätöntä.
  • Kookos on uusituva luonnonvara.

  Kookoskuitu sopii hyvin myös kasvualustaksi huone-ja viherkasveille sekä hyötykasvien viljelyyn sisällä-ja puutarhassa. Kookoskuitu sopii myös uusiokäytettäväksi viljelyssä. Kookoskuitua uusiokäyttäessä, pidäthän huolen että edellinen viljelmäsi oli terve ja kookos on välissä puhdistettu huolellisesti kasvitautien leviämisen estämiseksi.


  Keraaminen versoastia

  Siistiä ja vaivatonta ilman kasvualustaa! Korkeapolttoinen keraaminen astia ja ruostumatonta terästä oleva siivilä. -konepestävä -kolme kokoa, jokaiseen tarpeeseen Astia sopii käytettäväksi useimmille Kiemin siemenlajeille (auringonkukka, retiisi, kyssäkaali, punakaali, parsakaali, sarviapila, sinappi)

  Alkaen 19,90 €